Ankkuroidu

Tervetuloa keramiikan, käsityön ja saaristomerellä inspiroituneen tarinani ääreen!

· 298 sanaa · noin minuutin

Kun oma painolastini oli riittävän raskas syntyi käsistäni ankkurikorun tarina joka vuosien saatossa, on vakauttanut elämän tarinani luoviin inspiraatioihin sekä tuonut uutta sisältöä ja suuntaa elämäni merivirtoihin.

Aina on toivoa usko ja rakasta ovat tarinani kantavat elementit. Niiden arvojen syvemmästä ajatuksesta inspiroiduin korutaiteen kautta ilmaisemaan mielenmaisemaani ja kokemuksiani.

Toivon ankkurikoru syntyi muotoilemalla, kun pohdiskelin pelon merkitystä elämässäni.

Hukkumiskokemus lapsuudessa ja siitä pelastautumisesta elää vahvana pelkona vedenalaisen elämän mystisyydestä. Purjehtiessa kovassa kelissä pelontunne ottaa mielen haltuunsa ja kokemus vaihtuu epämiellyttäväksi tunnereaktioksi.

Ankkurikoru edustaa toivoa ja pelontunteen selättämistä. Selviämistä ja vapautumista menneisyyden kokemuksista.

Muistomajakka edustaa muistoja sotien aikana pommitetuista majakoista sekä kadonnutta aikaa ja mennyttä elämäntapaa meren keskellä. Sodan aikana majakkasaarilla asuneet perheet menettivät kotinsa ja samalla vuosikymmenten aikana muotoutuneet elämäntapansa.

”Elämän poiju”-koru kuvaa kiitollisuutta niille ihmisille, jotka pelastavat ihmishenkiä. Meripelastuksen tärkeä olemassaolo tuo turvaa ja lisää kiitollisuutta hädän hetkellä. Koru on keramiikkaa ja toivottaa turvallisuutta ja vastuullisuuta vesiliikenteessä.

”Seilorin kyynel” Ilmaisee surun erikokoisia kyyneleitä, jotka antavat tukea vaikeiden hetkien äärellä. Elämässä luopumisen kokemus elää koruissa ja voimaannuttaa kantajansa, tuo hyvän mielen sekä yksinkertaisen kauneuden voimaa.

”Vapaus” purjevenekoru on saanut inspiraationsa tunteesta, jonka voin tavoittaa luonnonsatamassa sileiden kallioiden katveessa. Ankkuroituminen omaan hetkeen ja sen tarkasteluun antaa voimaa ja merkitystä elämänmatkalla.

”Rakkaus” sydänkorut ovat myös keramiikasta valmistettuja. Aina on toivoa, usko ja rakasta!

Muotoillessani ajattelen usein ihmisiä, jotka ovat elämäni varrella tuoneet rakkautta ja merkitystä elämääni. Jokainen on nimetty elämäni sydämiksi, jotka jatkavat sykkimistä niin kauan, kuin on muistia ja muistoa.

”Ikuinen lapsi” korun voimaan kätkeytyy voimakkaita tunteita ja menetystä. Irtipäästämistä ja kantavaa voimaa. Roope-poikani synnyttyä sain sairaalaan lahjaksi ristikorun. Synnytyksestä tuli minulle erityinen kokemus. Rippilahjaksi Roope sai ristikorun, jota kantaa edelleen joka päivä kaulassaan. Viimeisimmät ristimuotoiluni ovat olleet hänelle erityisen rakkaita hän kuvaakin niitä menestyneimmiksi tuotteiksini. Hänen kuvaamansa risti on mielestäni todella kaunis.

Uskon, toivon ja rakkauden merkitys elää korutaiteeni kautta!